ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de studii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am lucrat 1 an jumate cu contract de munca. Am plecat in concediu de studii timp de 1 an. Am revenit si mi-am schimbat compania si apoi am inceput serviciul oficial, de 3 luni. Am aflat ca sunt insarcinata si pana cand nasc voi implini 11 luni jumatate.
Cum este calculat concediul de studii? Este luat in considerare, voi putea beneficia de concediu maternal?
Exista alta solutie/cale sa acopar jumatatea de luna lipsa?

Multumesc!

Dinica Eugenia
 User  Dinica Eugenia
a intrebat la 30 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dinica Eugenia
 User Dinica Eugenia
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Nov. 2012
Multumesc frumos pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Oct. 2012
Daca acel concediu pentru studii a fost unul fara plata si acordat pentru formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau pentru a urma cursuri de perfectionare aprobate de acesta, atunci concediul se va lua in considerare la stabilirea celor 12 luni.

Art. 2 - OUG 111/2010 modificata
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
u) au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate in conditiile legii.

Se va lua insa in condierare si acea fractiune de luna, jumatatea de luna lucrata. Astfel ca veti putea primi indemnizatia daca la momentul nasterii aveti 11 luni si jumatate.

Art. 4 - OUG 111/2010 modificata
(1) in calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decât cel prevazut la alin. (2).
(4) in situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024