ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu dupa nastere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un contract pe perioada determinata 2 ani cu finalizare in luna august, data probabila a nasterii este 15 iulie. Sunt 12 luni de continuitatea dar nu ma beneficiez de cele 42 de zile de concediu dupa nastere pt ca, contractul expira pe 7 august si nu mi se mai prelungeste.
Intrebarea mea este daca pot sa-mi fac actele de concediu pt cresterea copilului inainte de cele 42 de zile sau cum imi este afectata situatia?

Adaugata in: Concedii
Manuela Lebada
 User  Manuela Lebada
a intrebat la 31 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 01 Iun. 2012
Salariata va fi deja in concediu odata cu incetarea contractului de munca, chiar in concediul de lauzie, date fiind datele furnizate. Concediul ei nu va fi afectat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 01 Iun. 2012
Articolul 23 din OUG 158 ACTUALIZATA

1 Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcin?? ??i l??uzie, pe o perioad?? de 126 de zile calendaristice, perioad?? ??n care beneficiaz?? de indemniza??ie de maternitate.

2 De acelea??i drepturi beneficiaz?? ??i femeile care nu se mai afl??, din motive neimputabile lor, ??n una dintre situa??iile prev??zute la art. 1 alin. 1, dac?? nasc ??n termen de 9 luni de la data pierderii calit????ii de asigurat. Faptul c?? pierderea calit????ii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei ??n cauz?? se dovede??te cu acte oficiale eliberate de c??tre angajatori sau asimila??ii acestora.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Mai. 2012
Daca CIM inceteaza pe 7 august iar dvs nasteti in data de 15 iulie o parte din conceidu de lauzie il efectuati deja. Contractul dvs inceteaza pe durata concediului de maternitate. Indemnizatia este suportata integral de FNUASS, ceea ce inseama, in opinia mea, concediul va curge mai departe fara probleme. Va puteti adresa Casei de sanatate pentru a continua concediul acesta va merge mai departe. Cu atat mai mult cu cat incetarea nu are loc din motive imputabile dumnevoastra ca salariata. Ulterior finalizarii concediului pentru lauzie depuneti dosarul pentru acordarea indemnizatiei crestere copil. Va complicati cu somajul pentru ca dureaza mult aprobarea dosarului si nu veti primi somaj si indemnizatie crestere copil in acelasi timp. In plus, nu va puteti inscrie la somaj in timpul concediului de maternitate sau de crestere copil.

Dvs. indepliniti conditiile acordarii indemnizatiei pentru crestere copil, ceea ce inseamna ca imediat dupa finalizarea celor 42 de zile de lauzie veti putea solicita acordarea indemizatia crestere copil de pana la 2 ani. Indemnizatia se va calcula in baza mediei veniturilor profesionale nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, cuantumul indemnizatiei fiind de 75% din media acestor venituri.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 31 Mai. 2012
Legea 76 din 2002
Art. 45. - 1 Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
;
g pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani in cazul copilului cu handicap;

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 31 Mai. 2012
Puteti beneficia si de concediu de maternitate.Dat fiind faptul ca va inceteaza de drept contractuil de munca, puteti sa depuneti dosar de somaj. Indemnizatia de somaj se suspenda cat dumneavoastra prezentati concediul medical de maternitate. Dupa cele 42 de zile de concediu de maternitate sau dupa caz dupa toata perioada de maternitate va depuneti dosarul pentri indemnizatie crestere copil Si perioada de CCC suspenda somajul

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024