ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu fara plata 1 an - angajat contractual institutie publica de stat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca am dreptul sa iau concediu fara plata un an, data fiind situatia mea, prezentata mai jos:

Am nascut in ianuarie 2013, in iunie am incheiat contractul de munca pe perioada determinata cu fostul angajator, apoi am intrat in concediu de crestere a copilului pana a implinit copilul un an, la finalizarea anului am avut o perioada (6 luni) ajutor de somaj, apoi m-am angajat la o institutie de stat, pe un post contractual, pe perioada nedeterminata. Sunt angajata de 4 luni.

Intr-un raspuns de pe clublegislatiamuncii (http://legislatiamuncii.manager.ro/a/2340/durata-maxima-a-concediului-fara-plata.html) am gasit urmatoarele:

Contractul colectiv de munca la nivel national stabileste la art. 61 alin. (2) si art. 62 alin.(1) Codul muncii doua cazuri in care salariatii pot beneficia de concediu fara plata reglementand si durata acestora:

2) in afara concediului legal platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata(art. 62. - (1)).

Imi puteti spune daca eu pot beneficia de acest an in plus de concediu fara plata, fara sa imi inchei relatiile de munca cu angajatorul actual? Copilul meu va implini 2 ani in ianuarie 2015, iar eu as vrea sa intru in concediu fara plata mai devreme, respectiv in noiembrie.

Multumesc anticipat pentru raspuns.





Devenire In
 User  Devenire In
a intrebat la 12 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Sep. 2014
Acest tip de concediu fără plată este unul special, si este reglementat de Ordonanţea de Urgenţa nr. 111/2010. Articolul 6 precizeaza ca, persoanele care au optat pentru acordarea concediului de creştere a copilului şi indemnizaţiei lunare aferentă perioadei de un an au dreptul la concediu fără plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului p?nă la v?rsta de doi ani. Cererea pentru concediu fara plata pentru cresterea copilului se depune la angajator.
Contractul colectiv de munca la nivel national a fost denuntat.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024