ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Concediu fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Lucrez in invatamant de 14 ani, institutor titular. Din 26 Aprilie 2012 sunt in concediu de crestere al copilului , concediu pe care l-am luat pe o perioada de 2 ani. Pe 26 Aprilie 2014 trebuie sa mă reintorc la activitatea didactice. Întrebare: Am dreptul la concediu fara plata ? Cat timp? Si in ce conditii? Va multumesc.

Adaugata in: Concedii Invatamant
Mihaela Caprar
 User  Mihaela Caprar
a intrebat la 19 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2014
Aveti dreptul la concediul fara plata pentru nevoi personale, nu si la cel pentru crestere copil. Cel din urma se acorda din al doilea an numai persoanelor care au beneficiat de CIC indemnizat de pana la un an, asa cum prevede OUG 111/2010.

Pentru nevoi personale, in cazul cadrelor didactice legea prevede posibilitatea acordarii unui CFP de un an o data la 10 ani.

Art. 255
(8) Personalul didactic titular cu contract pe perioada nedeterminata poate beneficia de concediu fara plata pe timp de un an scolar, o data la 10 ani, cu aprobarea unitatii de invatamant sau, dupa caz, a inspectoratului scolar, cu rezervarea postului pe perioada respectiva.

Puteti incerca sa accesati acest drept, daca nu ati beneficiat deja de el pana in prezent.

Asigurati-va este in regula insa data pana la care figurati in CFP. Ca salaraita, in mod sigur ati efectuat si perioada de lauzie, ceea ce inseamna ca durata concediului crestere copil in niciun caz nu va avea doi ani. El se acorda pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil si nu pentru 2 ani. Ultima zi de concediu si indemnizatie este cea in care copilul implineste aceasta varsta, concediul incetand de drept in ziua imediat urmatoare.

Alte intrebari despre Concedii