ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu fara plata dupa revenire din CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt revenita din CCC de 2 luni si tocmai am fost anuntata ca din cauza situatiei critice prin care trece firma urmeaza sa intru in concediu fara plata timp de 1luna. Stiu ca timp de 6 luni angajatorul nu poate dispune concedierea decat in cazuri exceptionale, dar in acest context el nu face dispoibilizari, vrea sa dispuna angajatii prin rotatie in concediu fara plata. Mai sunt protejata de cele 6 luni?

Si alta problema: avem o angajata care este insarcinata. Daca intra in concediu fara plata, mai poate beneficia de indemnizatie sau ii este afectata?
Va multumesc si astept rapunsul dvs.

Adaugata in: Concedii
Dumitru Emilia
 User  Dumitru Emilia
a intrebat la 19 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2013
Da, sunteti in continuare protejata, chiar daca intrati in fara plata.

Dar este foarte important sa aveti in vedere ca angajatorul nu va poate trimite din propria initiativa, unilateral. intr-un concediu fara plata. Acesta trebuie sa aiba la baza initiatiativa angajatului si nu a angajatorului, acesta din urma fiind cel care aproba solicitarea lui si nu o impune. Un astfel de concediu va afecteaza stagiile de cotizare, fiind perioada fara venit si fara contributii platite.

Referitor la situatia angajatei insarcinate, un concediu fara plata ii va afecta acest drept, din pacate, reducand durata minima a celor 12 luni obligatorii anterioare nasterii la 11 luni. Numai concediu fara plata pentru studii initiate sau aprobate de angajator se ia in consideare pentru CIC si indemnizatia crestere copil. Nu si cel pentru nevoi personale, cum ar fi cel de fata.

V-as sugera sa sesizati ITM si sa refuzati intrarea in CFP daca nu solicitati dvs acest lucru, pentru ca este o masura abuziva in astfel de cazuri.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024