ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu formare profesionala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Sunt angajata pe perioada nedeterminata. In paralel imi efectuez studiile doctorale - fara frecventa si fara bursa. Costul studiilor doctorale este suportat integral de catre mine, nu de institutia la care lucrez.
In Contractul colectiv de munca este mentionat ca: " Salariaţii au dreptul să beneficieze, la cerere, de concedii pentru formare profesională, cu durata de până la 10 zile, în condiţiile legii."
As dori sa stiu daca acordarea concediului cu plata pentru formare profesionala (10 zile) se face pentru fiecare an de studiu, o data la doi ani de studiu sau o singura data pentru perioada de studiu.
Va multumesc

Gabriela Stanescu
 User  Gabriela Stanescu
a intrebat la 04 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 08 Apr. 2013
Doctoratul, ca si universitatea intra la acest capitol, mai ales daca eu legatura cu postul ocupat, Se acorda concediu fara plata pentru studii, stabilit prin RI sau CCM.

La nivel de unitate se stabilesc zile de concediu pentru studii, fara plata. Se adreseaza si doamnei. Va rog sa nu interveniti in defavoarea utilizatorului. De altfel chiar articolul de lege redat de dvs din Codul muncii precizeaza si invatamantul superior pentru studii. Si acesta sunt reglementate tot de legea invatamantului, la fel si liceul.

Formarea profesionala a adultilor este altceva, se refera la certificari.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 08 Apr. 2013
rt. 154 din codul muncii republicat
(1) Salariaţii au dreptul să beneficieze, la cerere, de concedii pentru formare profesională.
(2) Concediile pentru formare profesională se pot acorda cu sau fără plată.
Art. 155
(1) Concediile fără plată pentru formare profesională se acordă la solicitarea salariatului, pe perioada formării profesionale pe care salariatul o urmează din iniţiativa sa.
(2) Angajatorul poate respinge solicitarea salariatului numai dacă absenţa salariatului ar prejudicia grav desfăşurarea activităţii.
Art. 156
(1) Cererea de concediu fără plată pentru formare profesională trebuie să fie ?naintată angajatorului cu cel puţin o lună ?nainte de efectuarea acestuia şi trebuie să precizeze data de ?ncepere a stagiului de formare profesională, domeniul şi durata acestuia, precum şi denumirea instituţiei de formare profesională.
(2) Efectuarea concediului fără plată pentru formare profesională se poate realiza şi fracţionat ?n cursul unui an calendaristic, pentru susţinerea examenelor de absolvire a unor forme de ?nvăţăm?nt sau pentru susţinerea examenelor de promovare ?n anul următor ?n cadrul instituţiilor de ?nvăţăm?nt superior, cu respectarea condiţiilor stabilite la alin. (1) .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2013
Formarea profesionala a adultilor este reglementate de Ordonanta Guvernului nr 129 din 2000 si HG 522 din 2003 in timp ce doctoratul este reglementat de legea invatamantulyui.Cele 10 zile platite pentru formare profesionala nu vi se adreseaza urmand o forma de invatamant girata de ministerul de resort.
Puteti beneficia de concediu fara plata cat timp va intelegeti cu angajatorul . Nu este o limita de timp pentru care puterti solicita concediu pentru studii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2013
De regula acest drept este unul anual, deci aveti dreptul la 10 zile concediu fara plata pentru studii, in fiecare an. Fiind studii urmate la initiativa dvs, concediul va fi unul fara plata.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024