ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu lauzie este obligatoriu?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In ce conditii poate aproba angajatorul concediu crestere copil 2 ani, pentru un salariat a carei sotie este persoana fizica autorizata si nu doreste sa beneficieze de concediu sarcina lauzie?
Este obligata mama care a nascut si are statut de PFA sa efectueze 42 de zile in concediu lauzie si apoi poate tatal sa solicite concediu crestere copil, sau aceasta poate declara ca renunta la concediu lauzie de 42 de zile si se poate acorda concediu crestere copil tatalui, inainte de termenul de 42 zile de la nasterea copilului?

Monica Barbu
 User  Monica Barbu
a intrebat la 06 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Ian. 2014
Daca mama nu a platit contributia de 0,85% pentru concedii medicale nu este obligata sa efetueze acest concediu, nefiind asigurata in acest sens.

Tatal poate intra in CIC imediat dupa nastere, la fel si mama, daca indeplinesc conditiile de acordare. Oricum, daca atat tatal cat si mama au realizat venituri in cele 12 luni anterioare datei nasterii, unul din parinti este obligat sa efectueze minim o luna din durata toatala a CIC solicitat de celalalt. Dreptul nu este transferabil iar in cazul in care parintii nu ii dau curs, se va retine indemnizatia aferenta unei lui. (ca temei legal aveti art. 11 din OUG 111/2010 pentru aceasta prevedere).

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024