ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Concediu maternal si indemnizatie copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata in invatamant cu plata pe ora din 16.09.2013 si in urma unui examen am fost trecuta la contract determinat pana pe 31.08.2014 . Eu in luna decembrie am ramas insarcinata si urmeaza sa nasc intre 20.08 .2014 - 03.09.2014 . Eu sper sa nasc pe 01.09.2014 pentru ca as face cezariana.
In luna ianuarie mi-am mai luat un job part time la o firma pe perioada nedeterminata.
Ma intereseaza daca voi beneficia sau nu de concediu maternal si indemnizatia pentru copil.

Tudor Florina
 User  Tudor Florina
a intrebat la 23 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Mar. 2014
Concediul maternal nu exista, exista concediul de maternitate si cel pentru crestere copil. Primul se acorda in baza OUG 158/2005, fiind concediu medical, iar durata lui este de 126 de zile, impartie in concediu pentru sarcina si concediul pentru lauzie, cu conditia ca cea din urma sa fie de minim 42 de zile. De acesta sigur veti beneficia. Indemnizatia medicala cuvenita pentru el se calculeaza pe baza veniturilor brute realizate in cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in maternitate si pe baza carora s-a platit contributia pentru concedii si indemnizatii medicale.

De concediul pentru crestere copil beneficiati in conditiile in care in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului realizati venituri profesionale sau din activiati agricole supuse impozitului pe venit. Din cele 12 luni vor face poarte si concediile medicale, inclusiv cel pentru sarcina. In calculul indemnizatiei pentru crestere copil va intra si venitul de care ar trebui sa beneficiati in luna in care nasteti.

Se pot asimila si perioade pe care OUG 111/2010 le prevede la art. 2 pentru acordarea concediului si indemnizatiei pentru crestere copil. Articolul il puteti consulta aici - http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Radu Anton George Andreescu alexei delimart G Stancu adriana iancu