ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, vroiam sa ma ajutati sa vad daca am inteles corect calculul pentru plata concediului de maternitate si a celui de crestere copil aferente salariului meu. Asadar salariu brut 1750 ron, venit net 1463 ron si salariu net 1255 ron. Concediul de maternitate cel de 126 de zile se va calcula 85 % din 1750 ron, iar concediul de crestere copil din 1463 ron. Voi opta pentru crestere copil 2 ani. Totodata vroiam sa stiu daca din aceste valori se mai scad ceva taxe si apoi se aplica procentul de 85%
Multumesc

Adaugata in: Concedii
Amalia Toma
 User  Amalia Toma
a intrebat la 25 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Amalia Toma
 User Amalia Toma
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Ian. 2013
Multumesc frumos, mai am cateva intrebari, banuiesc ca pe luna decembrie 2012 nu se vor calcula zilele 24/25 care au fost date liber de la stat nu?
Eu de la 1 aprilie 2013 voi intra in concediu de odihna pana pe 20.04.2013 (mai am zile de luat pe anul trecut + zilele de pe anul acesta), intru in concediu de maternitate practic din 21.04.2013; pe luna aprilie cum se va calcula salariul? concediul medical il primesc practic din mai 2013? Concediul de odihna banuiesc ca nu se scade din zilele lucratoare sau?
multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Ian. 2013
Concediul de maternitate intr-adevar, se calculeaza raportat la salariul brut realizat in ultimele 6 luni anaterioare intrarii in concediu, pentru care s-a platit contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii medicale, si reprezinta 85% din media acestor venituri. Indemnizatia nu este impozabila, iar singura contributie care se retine este CAS (pensii) in valoare de 10,5% din 741 de lei = 78 de lei. Din totalul zilelor de concediu medical se platesc doar cele lucratoare.

Indemnizatia crestere copil reprezinta 85% din media veniturilor profesionale nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, iar in calculul ei intra si indemnizatia pentru maternitate cat si salariul cuvenit pentru luna in care nasteti copilulul.

Vedeti aici http://legislatiamuncii.manager.ro/a/6583/baza-de-calcul-a-concediului-de-maternitate.html o modalitate de calcul a concediului de maternitate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024