ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti din ce se plateste un concediu medical al unui angajat . Acesta a avut in luna mai un concediu medical de 23 zile( 09.05.2013-31.05.2013) intial, cod indemnizatie 01.

Multumesc,

Adaugata in: Concedii
Adriana Tatuta
 User  Adriana Tatuta
a intrebat la 30 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Mai. 2013
Pe durata concediului medical salariatul primeste o indemnizatie medicala ce reprezinta 75% din mediea veniturilor brute din ultimele 6 luni anterioare celei in care i s-a acordat concediul medical si care au stat la baza constituirii stagiului de cotizare pentru concedii medicale si indemnizatii. Conditia de baza pentru ca salariatul sa poata beneficia de indemnizatie medicala este ca el sa aiba un stagiu minim de cotizare de o luna (22 de zile lucratoare) in cele 12 luni anterioare celei de medical. Insa daca in intervalul 1 noiembrie 2012 - 30 aprilie 2013 nu a realizat niciun venit nu veti avea pe ce baza sa ii determinati baza de calcul zilnica pentru concediul medical. In Ordinul 60/32 din 2005, la Exemplul nr. 4 din art. 73 vedeti o astfel de situatie. (vedeti aici documentul publicat cu toate actualizarile http://www.cnas.ro/legislatie/concedii-si-indemnizatii-medicale).

Din durata toatala a concediului medical pentru incapactiate temporara de munca primele 5 zile sunt suportate de angajator din bugetul propriu iar incepand din cea de-a 6-a indemnziatia se suporta integral de catre FNUASS. Aceasta inseamna ca odata ce salariatul v-a prezentat certificatul medical ii platiti indemnizatia cuvenita, iar in termen de 90 de zile de la data la care el avea dreptul la acest venit, adica de la prima zi de medical, puteti solicita la Casa de Sanatate restutuirea banilor pentru concediul salariatului.

Indemnizatia este impozabila si se retine contributia pentru CAS pensii.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu alexei delimart G Stancu adriana iancu Marius Ion Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024