ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am o rugaminte nu stiu cum sa fac. Am un angajat cumul cu functia la noi incepind cu data de 01.11.2013, el avand functia de baza in alta unitate. A venit cu un medical cod 01 incepind cu data de 11.11.2013-15.11.2013. Cum il platesc? Ce baza iau in calcul pentru plata CM?
Dar daca vine si luna urmatoare cu CM cod tot 01 cum il platesc si pe acela?
Si daca nu am baza, cum se calculeaza lichidarea pentru luna nov? Il trec in pontaj cu CM pentru zilele de 11-15.11.2013 dar nu se platesc iar in declaratia 112 cum o sa-l trec? In CM dar fara suma?
Va multumesc anticipat.
Abeaboeru Aurelia

Adaugata in: Concedii
Aurelia Abeaboeru
 User  Aurelia Abeaboeru
a intrebat la 18 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Nov. 2013
Baza de calcul pentru concediul medical pentru incapacitate temporara de munca o reprezinta veniturile brute realizate in ultimele 6 luni anterioare celei in care se acorda concediul medical si care stau la baza realizarii stagiului de cotizare. Salariatul dvs va trebui sa va aduca o adeverinta de la angajatorul unde are functia de baza, pentru lunile anterioare angajarii la dvs, iar in baza de calcul vor intra cele 6 luni anterioare lunii noiembrie, in care a lucrat la alt angajator.

Baza de calcul este aceeasi pentru orice concediu medical. Daca in luna decembrie va vine cu un alt concediu medical initial, atunci se calculeaza o noua indemnizatie, pe baza veniturilor brute din cele 6 luni anterioare, in calcul intrand si indemnzatia medicala primita in luna noiembrie.

Daca nu ar exista baza de calcul, ceea ce nu este cazul la dvs, nu se platesc acele zile de CM, vor fi zile neplatite dar motivate medical. Deci CM va fi unul neplatit.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024