ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Angajata beneficiaza de 273 de zile de concediu medical respectiv 02.05.2013-30.01.2014. In data de 07.01.2014 a adresat angajatorului cerere pentru concediu de odihna neefectuat, aferent anului 2013, incepand cu data de 30.01.2014.
Angajatorul a spus ca nu are dreptul la concediu de odihna decat pentru lunile lucrate din 2013 (4 Luni) si acestea le va primi mai incolo dupa ce va mai lucra, desi aceste zile imi foloseau pentru recuperare. Pana cand trebuie sa-mi dea concediul din 2013, desi eu l-am solicitat la revenire din medical?
Cui sa ma adresez fiind angajata la stat si apartinand chiar de ministerul muncii.

Mirea Florin
 User  Mirea Florin
a intrebat la 09 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2014
Concediul medical, conform legislatiei europene, nu mai afecteaza durata concediului de odihna al salariatului, ceea ce inseamna ca pentru anul in care a fost in medical, daca nu a avut alte zile de CFP, crestere copil sau absente, de exemplu, are dreptul la concediul intergal cuvenit pentru anul respectiv. (Directiva 2003/88/CE, art. 7 explicat prin Decizie a Curtii Europene de Justitie). Abordarea angajatorului in cazul de fata este eronata din pacate si nu respecta legislatia in vigoare. Conform Constitutiei, odata cu aderarea la spatiul comunitar, legile europene au intaietate in fata celor nationale, ca atare va trebui sa respecta aceste prevederi. In caz contrar il puteti actiona in judecata si veti avea castig de cauza.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024