ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va multumesc din suflet pt ajutor..astazi am fost cu legea. Si mi a platit concediul medical.dupa multe discutii.dar au aparut alte probleme .eu lucram un weekend da unul nu mi a zis ca de acum sa nu mai lucrez in weekend doar de luni pana vineri ca sa nu ma mai plateasca in weekend.este posibil asa?daca toti colegii lucreaza asa nie sa imi interzica asta?si plus de asta salariu cik este de 601..pe contract este 800 si in mana ne da 750 ron...nu mai inteleg nimic..si mi a zis ca de azi inainte o sa mi dea 601..lamuriti ma si pe mine va rog.va multimesc!

Adaugata in: Concedii
Mya Mya
 User  Mya Mya
a intrebat la 03 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mya Mya
 User Mya Mya
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Feb. 2014
Dar daca angajatorul se razgandeste si o sa ma cheme si in weekend..eu pot refuza sa nu merg?sau doar el trebuie sa ia decizia asta?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mya mya la 04 Feb. 2014
Salariul minim net ar fi de 630 de lei. Nu are cu ce s ava afecteze faptul ca nu lucrati weekendurile, nu este nicaieri in lege prevazuta o astfel de obligatie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mya Mya
 User Mya Mya
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Feb. 2014
Si din 850 lei in mana cat trebuie sa iau.?nu stiu si nu vreau sa ma las pacalita.si in legatura cu weekendul..nu este problema ca ceilalti colegi lucreaza si eu nu?sunt insarcinata si nu vreau sa ma afecteze ceva..va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Feb. 2014
Nu este nimic gresit in decizia angajatorului ca dvs sa lucrati de luni pana vineri, zilele de sambata si duminica sunt prin lege zile de repaus saptamanal si numai daca specificul unitatii impune acest lucru, se poate lucra in decursul lor, prin RI se poate stabili acest lucru. Caz in care ele se vor compensa cu spor stabilit la nivelul unitatii.

Salariul minim de incadrare, pentru un salariat cu norma intreaga, este de la 1.01.2014 stabilit la 850 de lei brut, prin HG 871/2013. Acordarea unui salariu sub acest nivel,pentru norma intreaga, cat si mentionarea unui nivel inferior in contract nu este legala. Puteti depune o plangere la ITM si se poate ajunge chiar in instanta daca situatia continua, de unde puteti cere si daune angajatorului pentru prejudiciul creat.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024