ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua, avem un angajat proaspat absolvent de facultate promotia iulie 2014 si este angajat din data de 31.07.2014, iar din data de 29.09.2014-03.10.2014 are concediu medical cod 01, problema este urmatoare nu are decat 21 zile de stagiu de cotizare in loc de 22, cum se procedeaza in acest caz? avand in vedere ca are un salar de incadrare de 950 ron?
multumesc!!!

Adaugata in: Concedii
Simona Paul
 User  Simona Paul
a intrebat la 13 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2014
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediului medical este de o luna realizata in ultimele 12 luni sau de 22 zile anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical. Potrivit O.U.G. nr. 158/2005. Perioada in care asiguratul a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, cu conditia absolvirii acestora se considera perioada asimilata stagiului de cotizare pentru obtinerea concediilor si indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate.
In situatia in care la stabilirea celor 6 luni se utilizeaza perioade asimilate stagiului de cotizare, se va lua in calcul salariul minim brut pe tara in perioada in care s-au urmat cursurile unei facultati pe care persoana in cauza a absolvit-o.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024