ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt insarcinata in 8 saptamani si de curand am fost internata in spital, evident am avut concediu medical 11 zile. Vreau sa stiu cum se calculeaza concediul medical in conditiile in care din noiembrie 2011 am venit pe cartea de munca 360 lei iar din aprilie 2012 imi platesc eu inca jumatate adica am 700 lei pe cartea de munca. Concediul a fost luat in luna mai 11 zile. Va rog din suflet as vrea sa stiu cat ar trebui sa iau pe concediu, am auzit asa o barfa ca as lua 60 lei; e corect? Multumesc.

Gigel Lacramioara
 User  Gigel Lacramioara
a intrebat la 23 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Mai. 2012
Carte de munca nu mai exista din 2011. Daca in contract aveti salariul de incadrare 360 angajatorul plateste contributia pentru concedii si indemnizatii medicale in functie de acesta. Daca in contract apare 700 la fel. Insa daca angajatorul plateste contributii pentru salariul din contract de 360 iar pentru restul de pana la 700 platiti dvs, asta nu implica automat ca venitul de pe contract este 700. Verificati pentru ce salariu plateste angajatorul contributia de 0.85% pentru concedii si indemnizatii.

Concediul medical se calculeaza pe baza veniturilor realizate in ultimele 6 luni anterioare celei in care se acorda conceidul medical si pentru care s-a platit contributia. Cuantumul indemnizatiei de concediu este de 75% din media acestor venituri din ultimele 6 luni. Din totalul zilelor de concediu medical se platesc numai cele lucratoare.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024