ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am o mare nelamurire: m-am angajat la o firma in data de 11.09.2012, dupa care m-am internat pentru o interventie chirurgicala in data de 25.09.2012, dar am concediu medical de urgenta chirugicala (cod 06) din data de 25.09 pana pe 27.09.2012. Restul din data de 28.09.2012 pana pe 22.10.2012 sunt pe boala obisnuita (cod 01), ce-i drept rezultate in urma interventiei chirurgicale (este bifat continuare la cel cu interventie chirurgicala).
Care este stagiul minim de cotizare pentru a fi platit concediul medical? Mentionez ca in ultimele 6 luni nu am lucrat decat cateva zile inainte de a incepe lucrul la firma actuala. Se poate considera stagiu de cotizare perioada septembrie 2012? Sau este nevoie de stagiu de cotizare in conditiile unei interventii chirurgicale? Firma actuala imi cere adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni, dar nu prea am de unde sa duc. Va multumesc!

Cornel Popescu
 User  Cornel Popescu
a intrebat la 17 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 17 Oct. 2012
Multumesc pentru completare, este adevarat. Insa in cazul de fata, ca si in alte situatii, o parte din concediu este concediu obisnuit, cul alte cuvinte 3 zile reprezinta concediu pentru urgenta medcio-chirurgicala iar restul, de aproapre o luna, este concediu medical boala obisnuita. Pentru acesta trebuie sa existe stagiu de cotizare pentru a putea fi platita indemnizatia. Se vor plati doar cele 3 zile de urgenta, nu si luna de concediu medical boala obisnuita.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 17 Oct. 2012
Art. 9 din OUG 158 din 2005 actualizata

Asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara conditii de stagiu de cotizare, in cazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor si SIDA. Lista cuprinzând urgentele medico-chirurgicale, precum si bolile infectocontagioase din grupa A este stabilita prin hotarâre a Guvernului.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 17 Oct. 2012
Pentru plata concediului medical urgenta medico-chirurgicala nu este nevoie de stagiu de cotizare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Oct. 2012
Stagiul de cotizare pentru acordarea concediului medical este de o luna de zile in ultimele 12, anterioare celei in care vi se acorda concediul. Angajatorul va solicita aceata adeverinta odata pentru a identifica stagiul de cotizare, si apoi pentru a face dovada veniturilor realizate in utlimele 6 luni, pe baza carora va poate calcula indemnizatia pentru concediu medical. Din ce spuneti inteleg ca la dvs nu exista un stagiu minim de cotizare, dvs avand doar 14 zile de la angajare pana la intrarea in concediu. Daca ati lucrat si in alta parte in ultimele 12 luni astfel incat sa se poata identifica stagiul de cotizare de minim o luna, va putea fi platit concediul. Adeverinta cu venituri o solicitati angajatorului anterior.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024