ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in concediu medical iar patronul nu vrea sa ma plateasca pentru ca imi zice ca nu a luat banii de la casa de asigurari, as vrea sa stiu cum se platesc concediile medicale si la cat timp dupa ce duci concediul pe luna respectiva. Si mai am o problema. Eu sunt bolnava de tbc si mai am medical pana pe 31.01.2013, iar patronul nu mai vrea sa ma plateasca pentru ca nu ma crede ca sunt bolnava, m-a amenintat ca ma da in judecata si pe mine si pe doctor. Dar eu sunt pe buna dreptate in concediu medical, poate sa imi faca ceva daca am biletul de iesire din spital. Si actele care dovedesc ca am fost bolnava si am concediu medical pentru ca asa mi-a dat doctorul pentru boala care o am? Iar daca patronul nu o sa imi dea banii eu ce pot face pt ai recupera? Are sa imi dea din luna noiembrie?
As vrea sa ma ajutati cu o explicatie sa stiu ce pot face.
Va multumesc din suflet. Astept un raspuns cat mai repede.

Adaugata in: Concedii Concedii
Iuliana Mihart
 User  Iuliana Mihart
a intrebat la 29 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Dec. 2012
Certificatul medical reprezinta ordin de plata pentru angajator. El este obligat sa va plateasca indemnizatia medicala iar banii si-i recupereaza ulterior de la Casa de Sanatate. Nu este conditionata plata indemnizatii de banii primiti de la Casa de Sanatate. Faceti o sesizare la aceasta institutie referitoare la incalcarea dreptului la indemnizatia medicala de catre angajatorul dvs. Indemnizatia se plateste la fel ca salariul, retroactiv. In luna in curs pentru luna anterioara. Plata se face la data prevazuta pentru virarea salariului.

Chiar daca va da in judecata, cat timp exista dovada medicala si biletul de iesire pe care scrie ca suferiti de aceasta boala, nu va avea castig de cauza. Puneti-i la dispozitie o copie a acestui document. Faceti si o sesizare catre ITM daca aveti in continuare probleme.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024