ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca un angajat are 2 concedii medicale unul initial si altul in continuare primul are 4 zile lucratoare pe cod 06 iar al doile 14 zile lucratoare pe cod 01 angajatorul este ogligat sa plateasca 4 zile din primul certificat si o zi din al doilea sau doar patru zile de pe primul conceiu.

Cu multumiri,
Aurelian

Adaugata in: Concedii
A I
 User  A I
a intrebat la 07 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 07 Feb. 2013
ART. 37 din Ordinul 60 din 2005
(1) ?n situaţia ?n care unui asigurat i se acordă ?n aceeaşi lună două sau mai multe concedii medicale pentru afecţiuni diferite, fără ?ntrerupere ?ntre ele, indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se calculează şi se plăteşte separat, iar plata se suportă conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005.
(2) ?n situaţia ?n care unui asigurat i se acordă ?n aceeaşi lună două sau mai multe concedii medicale pentru aceeaşi afecţiune, fără ?ntrerupere ?ntre ele, durata lor se cumulează, iar plata se suportă conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005.
(2) ?n situaţia ?n care unui asigurat i se acordă două sau mai multe concedii medicale pentru aceeaşi afecţiune, fără ?ntrerupere ?ntre ele, durata lor se cumulează, iar plata se suportă conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005. ?n această situaţie, la calculul indemnizaţiilor pentru certificatele de concediu medical ?n continuare se menţine baza de calcul determinată pentru certificatul de concediu medical iniţial.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Feb. 2013
Primul cu cod 06 se plateste cu 100% fiind urgenta medico chirurgicala sau boala infectocontagioasa si se plateste integral de angajator. Cel de-al doilea concediu medical se plateste astfel.:primele 5 zile calendaristice de catre angajator , diferenta din FNAUSS. Se mentine insa aceiasi baza de calcul fiind concediu medical in continuare.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024