ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


concediu medical accident munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
un certificat medical care initial a fost acordat pe cod 01 a fost modificat de catre medic in cod 03 (in urma deciziei ITM -accident munca).
Intrebarea este daca acest certificat inainte de a fi transmis pentru viza la Casa de Pensii trebuie completat de catre angajator cu sumele aferente codului 03? Asta inseamna ca datele/sumele care au fost completate deja conform codului 01 trebuie "sterse" si inlocuite cu sumele/datele pentru codul 03?
Multumesc!

Adaugata in: Concedii
I M
 User  I M
a intrebat la 17 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Oct. 2013
Ar trebui corectate, da, pentru ca exista diferente de plata intre cele doua. Indemnizatia pentru cod 01 este de 75% din baza de calcul stabilita conform OUG 158/2005, iar pentru cod 03 indemnizatia este cuprinsa intre 80% si 100%.

Legea 364/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificarile si complearile ulterioare:

ART. 33
(1) Cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă reprezintă 80% din media veniturilor salariale brute realizate ?n ultimele 6 luni anterioare manifestării riscului.
(2) ?n cazul asiguraţilor prevăzuţi la art. 6, cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate
temporară de muncă reprezintă 80% din media venitului lunar asigurat din ultimele 6 luni anterioare manifestării riscului.
(3) Cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă ?n cazul urgenţelor medico-chirurgicale este de 100% din media venitului lunar asigurat din ultimele 6 luni anterioare manifestării riscului.

ART. 34
Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă ?n cazul accidentului de muncă sau al bolii profesionale se suportă ?n primele 3 zile de incapacitate de către angajator, iar din a 4-a zi de incapacitate, din contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton Viviana Serni Ioana Popa G Stancu alexei delimart George Andreescu