ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu medical acordat de medicul specialist


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


concediul medical este considerat vechime in munca?
cite zile de concediu medical sunt permise conform diagnosticului ?


Liviu Septilici
 User  Liviu Septilici
a intrebat la 11 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului liviu septilici la 14 Apr. 2015
Art. 145 din Codul muncii, modificat prin noua lege(4) La stabilirea duratei concediului de odihnă anual, perioadele de incapacitate temporară de muncă şi cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal şi concediului pentru ?ngrijirea copilului bolnav se consideră perioade de activitate prestată. (5) ?n situaţia ?n care incapacitatea temporară de muncă sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ?ngrijirea copilului bolnav a survenit ?n timpul efectuării concediului de odihnă anual, acesta se ?ntrerupe, urm?nd ca salariatul să efectueze restul zilelor de concediu după ce a ?ncetat situaţia de incapacitate temporară de muncă, de maternitate, de risc maternal ori cea de ?ngrijire a copilului bolnav, iar c?nd nu este posibil urmează ca zilele neefectuate să fie reprogramate. (6) Salariatul are dreptul la concediu de odihnă anual şi ?n situaţia ?n care incapacitatea temporară de muncă se menţine, ?n condiţiile legii, pe ?ntreaga perioadă a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat să acorde concediul de odihnă anual ?ntr-o perioadă de 18 luni ?ncep?nd cu anul următor celui ?n care acesta s-a aflat ?n concediu medical."
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului liviu septilici la 14 Apr. 2015
Cred ca am explicat destul de clar in ce conditii se considera perioada lucrata, si anume la acordarea dreptului la concediu de odihna. Vechimea in munca este altceva. Cautati pe internet Legea citata si veti vedea ca nicaieri in cuprinsul ei nu este mentionat ca medicaulul reprezinta vechime in munca. Eu cel putin nu am gasit asa ceva in noua lege, Vechimea in munca este data de munca prestata in baza unui contract individual de munca sau de perioade astfel recuonscute de lege (de exemplu: CIC). Medicalul este prioada contributiva la pensionare dar nu vechime in munca. Treceti de la una la alta in intrebari, din pacate. Concediul medical este suspendare de drept a muncii, iar legislatia europeana prevede inca din 2003 ca medicalul nu ar trebui sa influenteze durata CO. Dar in Codul muncii a fost introdus abia acum.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liviu Septilici
 User Liviu Septilici
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Apr. 2015
din cele afirmate de dumneavoastra reiese ca,concediul medical nu este considerat continuitate in munca ,implicit nu se adauga la peroada lucrata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului liviu septilici la 13 Apr. 2015
Nu exista o astfel de prevedere in Codul muncii. El se considera perioada lucrata pentru stabilirea dreptului la concediul de odihna, a numarului de zile cuvenite, dar nu vechime in munca. Legea 12/2015 a introdus doar urmatoarele alineate referitoare la vechimea in munca:Art. 16(5) Absentele nemotivate si concediile fara plata se scad din vechimea in munca.(6) Fac exceptie de la prevederile alin. (5) concediile pentru formare profesionala fara plata, acordate in conditiile art. 155 si 156.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liviu Septilici
 User Liviu Septilici
a raspuns la intrebare la 13 Apr. 2015
Din Ianuarie 2015 ,noul cod al muncii spune:concediul medical este considerat vechime in munca. raspunsul d-voastra,nu este clar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Apr. 2015
Aveti raspunsul aici http://clublegislatiamuncii.manager.ro/concedii/daca-concediul-medical-constitue-vechime-in-munca-40337.html, cu rugamintea sa nu mai duplicati intebarile postate pe site.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024