ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical imediat dupa CIC?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Lucrez in invatamant si sunt in Concediu de Crestere a Copilului pana pe 10 iunie 2012. Am sunat la scoala sa ma interesez de procedura pentru revenirea la serviciu si mi s-a sugerat sa imi iau concediu medical pentru cele 2 - 3 saptamani care ar mai fi pana la incheierea anului scolar.

As dori sa stiu daca este legal un concediu medical imediat dupa iesirea din CIC si daca acest lucru nu imi afecteaza cumva contractul de munca. Reluarea contractului se face de drept sau este necesar sa depun o cerere in acest sens?

Va multumesc anticipat!

Monica Radu
 User  Monica Radu
a intrebat la 15 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2012
Puteti beneficia si de concediu medical pentru ingrijire copil bonav pana la 7 ani . Indemnizatia in acest caz este de 85% din media pe ultimele 6 luni anterioare lunii de prezentare a concediului medical si indemnizatia este neimpozabila. Va spun cu titlu informativ., dumneavoastra actionati cum va avantajeaza mai bine
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2012
Inainte de finalizarea concediului pentru crestere copil inaintati scolii o cerere prin care solicitati reinceperea activitatii, apoi intrati in concediu medical pe baza unui certificat medical.

Nu va afecteaza nicicum contractul de munca, el se suspenda de drept insa nu va afecteaza raportul daca la acest lucru va referiti. Veti primi pe perioada concediului medical o indemnizatie aferenta in vprocent de 75% calculata la media veniturilor realizate in ultimele 6 luni anterioare celei in care beneficiati de concediu crestere copil. La stabilirea indemnizatiei pentru concediu medical se va lua in calcul indemnizatia pentru crestere copil de care ati beneficiat in ultimele 6 luni.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024