ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu medical in perioada de pensie de boals


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


am concediu medical si sunt in pensie de boala.vreau sa stiu daca perioada de pensie de boala se prelungeste cu perioada concediului medical?care este nr maxim de zile concediu medical care se accepta in timpul pensiei de boala?

Gabriel Teodorescu
 User  Gabriel Teodorescu
a intrebat la 22 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Ian. 2016
Nu se poate sa aveti si pensie medicala si concediu de incapacitate de munca in acelasi timp, decat daca aveti pensie de invaliditate gradul III si contract individual de munca cu jumatate de norma.
Invaliditatea de gradul III caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.
Pensionarii invalizi de gradul III pot cumula pensia cu veniturile salariale doar daca sunt incadrati cu jumatate de norma.
Potrivit legislatiei din Romania, persoanele asigurate pentru concedii si indemnizatii in sistemul de asigurari sociale de sanatate au dreptul la concedii medicale si la plata indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate, daca desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca sau in baza raportului de serviciu, precum si orice alte activitati dependente.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024