ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical la plata cu ora se plateste?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt incadrata in 2 scoli la una cu norma intreaga iar la cealalta cu plata cu ora , cu contract. La cea din urma nu vrea sa mi plateasca concediul medical, fiind si de urgenta pe motivul ca asa este legea. Pe fluturas mi s-au luat toate obligatiile de catre scoala, CASS, somaj etc. Ce pot sa fac?

Teodora Palencsar
 User  Teodora Palencsar
a intrebat la 06 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Teodora Palencsar
 User Teodora Palencsar
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Apr. 2014
Da, am inteles dar am 2 contracte individuale de munca la 2 scoli diferite, azi am depus cerere la scoala unde am plata cu ora sa imi fie platit concediu medical , verbal mi a raspuns ca nu au cum sa ma plateasca ca nu ii lasa programul, ok, asta nu justifica ca nu au alta varianta de plata, desi am dreptul,ca nu am dreptul sa iau din 2 locuri si ca iau prea multi bani. Astept raspuns si in scris si voi inainta plangere la ITM , daca nu in instanta.Le am atasat si ce am primit de la CASS unde spune clar exact cum mi ati raspuns si dumneavoastra . Voi atasa si fluturasul in care se vede clar ca imi sunt retinute toate obligatiile catre stat, in cazul in care ajung in instanta.Se pare ca unii fac ce vor nu ce spune legea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului TEODORA PALENCSAR la 07 Apr. 2014
Nu este corect ce vi s-a spus, dupa cum puteti vedea si in actul normativ din care v-am redat mai jos articoul referitor la o astfel de situatie. Puteti primi indemnizatie de la ambii angajatori, indiferent cate contracte aveti. Daca aveti ambele contracte incheiate cu aceeasi unitate atunci se va calcula o indemnizatie finala, veti lua banii de la acea unica sursa.

CM nu se opereaza in Revisal, aceasta informatie este corecta. CM reprezinta suspendare de drept a contractului de munca iar dovada o constitutie certificatul medical pe care il prezentati angajatorului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Teodora Palencsar
 User Teodora Palencsar
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Apr. 2014
Am trimis originalul la scoala unde primesc salarul mai mare si copie conform cu originalul semnat si stampilat de medic la scoala unde am plata cu ora. Mi s-a spus ca nici in REVISAL nu se poate opera CM...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Teodora Palencsar
 User Teodora Palencsar
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Apr. 2014
Multumesc, voi face cerere la scoala si voi anexa ce am primit de la CASS. In caz contrar fac plangere la ITM. Mi s a spus ca nu pot lua bani din 2 locuri.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Apr. 2014
Depuneti o plangere la Casa de Sanatate si chiar si ITM, solicitati un control si daca tot vi se refuza acest drept mergeti in instanta de judecata.

Daca nu ati prezentat certificatul medical asa cum prevede legea, atunci se justifica refuzul lor, altfel nu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2014
Nu este legea asa. Conform OUG 158/2005 concediul medical se plateste de toti angajatorii cu care aveti incheiat CIM si care va platesc contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii medicale.

OUG nr. 158 din 17 noiembrie 2005- privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:

Art. 33
Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Ordinul 60/32/2006 prdivind Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72.
(1) Pentru persoana care se afla ?n doua sau mai multe situaţii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonanţe de urgenţa, indemnizaţiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. ?n aceasta situaţie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare ?n copii certificate de catre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va ?nscrie ?Conform cu originalul? si se va aplica stampila unitaţii, parafa si semnatura medicului prescriptor, precum si, dupa caz, parafa si semnatura medicului sef de secţie, ?n cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii platitori au obligaţia respectarii prevederilor art. 1

Exista acesta diferenta numai in privinta concediului de odihna, asa cum prevdede Ordinul 5559/2011, pentru cadrele didactice care cumuleaza functia de baza cu un contract incheiat in regim plata cu ora.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024