ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical neintrerupt


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Avem urmatoarea situatie:
CM al unei salariate este in felul urmator:
primul are perioada 01.11.2013 - 05.11.2013 cod boala 01
al doilea este in continuare perioada: 06.11.2013 - 30.11.2013 cod boala 06.
Imi puteti spune va rog din ce fond se suporta fiecare din aceste 2 concedii medicale?
Multumesc!

Adaugata in: Concedii
Mariana Florina
 User  Mariana Florina
a intrebat la 05 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 05 Dec. 2013
Daca pe cel de-al doielea concediu medical este trecut in continuare, platiti din fondul de salarii al angajatorului nr de zile lucratoarre care se gasesc in cele 5 zile calendaristice de concediu medical initial, 4espectiv 01.11-05.11.2013
Art 30
(3) La externarea din spital se poate acorda un concediu medical de la 1 la 7 zile calendaristice, iar ?n cazuri speciale, cu aprobarea medicului-şef de secţie, p?nă la maximum 21 de zile calendaristice.
(4) După expirarea concediului medical acordat la ieşirea din spital, ?n cazul ?n care starea sănătăţii pacientului nu permite reluarea activităţii, medicul de familie, pe baza scrisorii medicale eliberate de medicul curant din spital, poate prelungi concediul medical cu maximum 7 zile calendaristice pentru aceeaşi afecţiune, urm?nd ca, ?n cazul menţinerii incapacităţii temporare de muncă, să trimită pacientul la medicul din ambulatoriul de specialitate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2013
Codul 06 este pentru urgenta medico-chirurgicala saui boala ionfectocontagioasa care se acorda in conditiile art de mai jos
ART. 31 din Ordinul 60 din 23006 actuializat
?n caz de urgenţe medico-chirurgicale, pentru care gradul de severitate al bolii nu impune internarea ?n spital, concediul medical se acordă de medicul care a asistat urgenţa (medic de familie, medic din ambulatoriul de specialitate, de la camera de gardă, structuri de primire urgenţe, ambulanţă, centru de permanenţă), pentru o perioadă de maximum 5 zile calendaristice. Dacă incapacitatea temporară de muncă se menţine, concediul medical poate fi prelungit de medicul curant, pentru aceeaşi afecţiune, dar nu pentru cod de indemnizaţie de urgenţă (06), ?n condiţiile şi pe duratele stabilite de lege.
ART. 37 din acelasi ordin
(1) ?n situaţia ?n care unui asigurat i se acordă ?n aceeaşi lună două sau mai multe concedii medicale pentru afecţiuni diferite, fără ?ntrerupere ?ntre ele, indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se calculează şi se plăteşte separat, iar plata se suportă conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005.
(2) ?n situaţia ?n care unui asigurat i se acordă ?n aceeaşi lună două sau mai multe concedii medicale pentru aceeaşi afecţiune, fără ?ntrerupere ?ntre ele, durata lor se cumulează, iar plata se suportă conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005.
(2) ?n situaţia ?n care unui asigurat i se acordă două sau mai multe concedii medicale pentru aceeaşi afecţiune, fără ?ntrerupere ?ntre ele, durata lor se cumulează, iar plata se suportă conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005. ?n această situaţie, la calculul indemnizaţiilor pentru certificatele de concediu medical ?n continuare se menţine baza de calcul determinată pentru certificatul de concediu medical iniţial.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024