ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu neefectuat in ultimii trei ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca nu am beneficiat de concediu de odihna in ultimii trei ani lucrand la aceeasi firma,cum pot lua indemnizatia si cat va fi ea? Ce se intampla cu banii aferenti indemnizatiilor mele?

Adaugata in: Concedii
Silviu Stroe
 User  Silviu Stroe
a intrebat la 25 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Mar. 2013
Nu prea este in regula sa nu aveti concediu deloc timp de trei ani, nu este legal si este contrar prevederilor referitoare la sanatatea salariatilor. Indemnizatia se acorda fie anterior efectuarii zilelor de concediu, calculata in baza formulei stabilite in Codul muncii la art. 150, fie zilele de concediu neefectuate se vor compensa in bani la incetarea raportului de munca, tot cf. Codului muncii republicat. In mod cert insa zilele de CO neefectuate nu pot fi platite daca raportul de munca este inca in derulare.


Art. 146
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.


Ceva nu e corect facut acolo insa, in acesta privinta, pentru ca nici angajatul, cf. Codului muncii, nu poate reununta la drepturile sale, orice incercare in acest sens fiind lovita de nulitate. Iar salariatul are obligatia efectuarii CO in natura, anual.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024