ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la tot concediul de odihna pe anul 2014 in luna februarie, daca prin iulie 2014 estimez ca voi intra in concediu crestere copil, in conditiile in care mi se spune de la contabilitate ca acest concediu ( crestere copil) are alt regim decat concediul medical (adica CM este platit de institutie, chiar daca se recupereaza din CAS, si apar pe statele societatii, pe cand concediul crestere copil este platit de primarie si nu mai apar pe statele societatii)!
Va multumesc anticipat!

Cristiana Lepadatu
 User  Cristiana Lepadatu
a intrebat la 12 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Feb. 2014
In plus, angajatorul nu este obligat sa va acorde in avans concediul de odihna pentru perioada lucrata in acest an, cat tip legea prevede ca acest drept se acorda in raport cu timpul efectiv lucrat. Daca la intrarea in crestere copil veti figura cu zile de concediul cuvenite pentru 2014 dar neefectuate acestea se vor reporta pentru perioada ulterioarea revenirii din crestere copil sau din concediul de maternitate, daca nu intrati imediat in CIC. Oricare varianta este aplicabila. De pierdut nu se pierd.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2014
Este corect ce vi se spune din contabilitate. Nu aveti dreptul la concediul integral pentru anul 2014, ci numai pentru perioada cuprinsa intre 1 ianuarie si data la care veti intra in crestere copil in luna iulie. Concediul crestere copil este platit de stat, intr-adevar, iar cel medical, inclusiv cel pentru sarcina si lauzie, se plateste de catre angajator, iar acesta din urma isi recupereaza banii de la Casa de sanatate pentru perioadele in care indemnizatia medicala este suportata de FNUASS.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton adriana iancu Gratiela Petrescu alexei delimart G Stancu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024