ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu odihna neefectuat in anul trecut


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca un angajat nu a efectuat nici o zi concediu de odihna pe anul trecut ,iar in 2013 a efectuat 7 zile,in total la acest moment ar fi 35 zile neefectuate.Care este datoria angajatorului in cazul in care acesta nu solicita concediu odihna?
Programarea care se face la sfarsit de an trebuie sa includa si concediul neefectuat din urma, sau se face referire numai la cele 21 zile?
Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Alecsandra Ion
 User  Alecsandra Ion
a intrebat la 24 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2013
Normal ar fi ca angajatorul sa se asigure ca pana la finalul anului in curs salariatul sa isi efectueze concediul reportat din anul anterior, legea asa prevede. Cel din acest an, daca nu reuseste sa il finalizeze, se va reporta pentru anul urmator.

Art. 146 - Codul muncii republicat
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Art. 149
Salariatul este obligat sa efectueze in natura concediul de odihna in perioada in care a fost programat, cu exceptia situatiilor expres prevazute de lege sau atunci cand, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024