ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu odihna neefectuat la incetarea cim


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Revin cu o intrebare legata de concediu neefectuat la incetarea CIM.
Am lucrat la firma X aprox 1 an cu un salariu de 1300 ron insa angajatorul mi-a trecut in acte doar 800 ron. Pe card am primit in fiecare luna salariul calculat/raportat la cei 800 iar diferenta pana la 1300 o primeam in mana. La incetarea CIM mi-au ramas 6 zile lucratoare si 9 zile concediu neplatite. Luna urmatoare mi-a platit aceste 15 zile calculate/raportate doar la cei 800 de ron din contract refuzand sa-mi plateasca si diferenta pana la 1300. Angajatorul a refuzat si refuza sa plateasca zilele de concediu neefectuate - la fel a facut si cu ceilalti angajati. A avut - nu stiu inca daca mai are - un angajat care beneficia de concediu medical pt ingrijirea copilului, insa angajatul lucra in continuare pt firma X - beneficiind si de salariu si de concediu. Toti angajatii aveau/au salarii de cel putin 1000 ron insa in acte aparand toti cu 800 ron ca si mine. Am fost mintiti si inselati (de exemplu: in luna decembrie anul trecut mi s-a spus ca o sa primesc o prima de 500 ron, insa de fapt prima a fost de 150 ron la care s-au adaugat orele suplimentare din sambetele lucrate in luna noiembrie plus o diferenta de la ultima lichidare, 500 ron care au fost transformati in bonuri de masa - deci am primit o prima de 500 ron in bonuri de masa. luna urmatoare, ianuarie anul curent, am fost taxat/impozitat pt aceste bonuri, insa acestea trebuiau aplicate doar la cei 150 ron, deoarece orele suplimentare si diferenta de la lichidare erau deja impozitate: am mai primit o prima la sfarsitul unei lucrari unde de fata cu secretara/director comercial mi s-a facut promisiunea ca nu o sa fi impozittat pt aceasta suma, cand de fapt luna urmatoare m-am trezit cu alte taxe si impozite). Am vrut doar sa subliniez minciuna si hotia si evaziunea fiscala, munca la negru.
Ce pot face impotriva acestui angajator?
Am o diferenta de aprox 500 ron neplatita raportata la cele 15 zile din ultima luna ca angajat la aceasta firma - cele 6 zile lucratoare si cele 9 zile de concediu de odihna.
Mai pot recupera suma aceasta? Sau angajatorul o sa ramana acelasi hot care profita de cei care se chinuie sa-si faca treaba si sa aduca o paine acasa, fara posibilitatea de a-si cere drepturile?
Multumesc si imi cer scuze daca nu m-am facut inteles.

Mihai Onciu
 User  Mihai Onciu
a intrebat la 02 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Sep. 2014
Depuneti o plangere in instanta. Sunt multe nereguli, inclusiv plata la negru (pentru ca in mod normal angajatorul nu trebuia sa va plateasca sume care sa nu apara nicaieri evidentiate sau care sa nu intre in plata contributiilor sau a impozitului pe venit). Sumele de natura salariala neacordate de angajator la timp se pot solicita in instanta, dreptul la actiune prescriindu-se in termen de 3 ani de la data datoriei.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024