ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu odihnacontract timp partial


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

sunt angajata cu fractiune de norma de 6 ore/zi si as dori sa aflu care este perioada de CO care mi se cuvine. In contractul meu se stipuleaza ca "durata concediului anula este de 25 de zile, in raport cu durata muncii". Stiu ca acest paragraf a fost abrogat si, in mod normal ar trebui sa beneficiez de CO intreg. Mai pot face ceva pentru a contesta acest lucru si a primi concediul intreg, conform noii legislatii?

Multumesc mult pentru raspuns

Adaugata in: Concedii
Aurelia Navodaru
 User  Aurelia Navodaru
a intrebat la 06 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Dec. 2011
Aceasta prevedere nu a fost abrogata, ea este in continuare in vigoare, fiind prezenta in Codul Muncii actual.

Art. 145
2 Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Un salariat are dreptul la un minim de 20 de zile lucratoare anual. De regula CIM se semneaza cu 21 de zile CO. In cazul dvs inteleg ca acest concediu este de 25 de zile anual, ceea ce inseamna ca prevederea legala este respectata. Concediu se acorda proportional cu activitatea prestata, ceea ce inseamna ca salariatul beneficiaza de un CO aferent perioadei lucrate. Unui salariat care in baza CIM are dreptul la un concediu de 21 CO anual ii revin 21 CO /12 luni = 1.75 zile CO pe luna. In practica, un salariat beneficiaza de 2 zile CO pentru o luna de zile lucrata, daca are in CIM 21 de zile CO, aceasta deoarece din numarul zilelor lucratoare se vor scade cele care reprezinta sarbatori legale, in cazul in care ele cad in zile ale saptamanii de lucru. Daca din cele 12 luni a lucrat numai 12 iar 2 a fost in concediu medical atunci veti beneficia de 18 Izile de CO pentru cele 10 luni lucrate.

21 CO / 12 luni = 1.75 zile CO pe luna
2 luni CM
10 luni lucrate = 1.75 * 10 = 17.5 zile de CO. Acest numar de zile de regula se rotunjeste, astfel ca se ajunge la 18 zile de CO pentru 10 luni lucrate.







Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu adriana iancu George Andreescu Viviana Serni Marius Ion alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024