ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu parental cand tatal a avut intrerupere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


BUna ziua!
In situatia in care sotia nu lucreaza si nu poate beneficia de concediu crestere copil, poate intra sotul in concediu parental, care momentan este angajat, tinand cont ca in ultimele 12 luni tatal a fost in somaj 6 luni, apoi a fost 2-3 luni fara contract de munca, iar in iunie a fost din nou angajat?
Ar putea plati la Casa de Sanatate contributiile pt lunile cat nu a fost angajat pt a beneficia de concediu de paternitate? Existe si alte optiuni?

Multumesc!


Adaugata in: Concedii
Amalia Maf
 User  Amalia Maf
a intrebat la 28 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Amalia Maf
 User Amalia Maf
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Iul. 2014
Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iul. 2014
Denumirea de concediul parental nu exista, este tot concediu crestere copil indiferent care dintre parinti va opta pentru el, de altfel parental nu se refera la tata sau mama ci la parinti.

Perioada de somaj se ia in considerare pentru acordarea dreptului la concediu crestere copil si indemnizatia lunara. Cele 2 sau 3 luni fara contract de munca, daca nu exista niciun fel de venit profesional realizat in timpul lor, somaj, contributie la pensie, atunci ele vor afecta dreptul la CIC si indemnizatia, cat timp se regasesc in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii, avand doar 9 sau 10 luni in loc de 12 cate cere legea (OUG 111/2010). Concediul de crestere copil nu are nicio legatura cu contributia la sanatate.

Concediul de paternitate este cu totul altceva, el se acorda in baza legii 210/1999 in primele 8 saptamani de la nastere si are o durata de 5 zile lucratoare, putand fi prelungit cu inca 10 daca tatal a absolvit un curs de puericultura. Pe perioada concediului va primi salariul normal, chiar daca CIM va fi suspendat.

Alta optiune la CIC sau concediul paternal nu aveti, pentru crestere copil, in asa fel incat sa poata beneficia si de venituri.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024