ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu pentru crestere copil pana la varsta de 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Sunt angajata din noiembrie 2011. Imi expira contractul in mai 2013. Tot acest timp am avut CIM incheiat pe perioada determinata, incheiat din 3 in 3 luni.Am ramas insarcinata. Daca in mai nu imi va reanoi cim-ul, si voi intra in somaj, eu mai pot beneficia CCCpana la varsta de 2 ani? Mai precis ma intereseaza daca voi beneficia si eu de banii aceia care se dau atunci cand intri in ccc.Multumesc si doresc sa-mi raspunde-ti mai pe intelesul meu. Multumesc inca odata!

Adaugata in: Concedii
Valentina Andronescu
 User  Valentina Andronescu
a intrebat la 01 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Mar. 2013
Da, puteti beneficia de CCC daca intrati in somaj. Perioada in care primiti acest drept se ia in considerare la calcularea celor 12 luni anterioare nasterii in care ar trebui sa realizati venituri profesionale, iar indemnizatie de somaj va intra in calculul celei pentru crestere copil. Practic legea spune ca in anul anterior nasterii copilului trebuie sa realizati venituri profesionale supuse impozitului timp de 12 luni pentru a primi aceaste drepturi. Se iau in calcul insa si alte tipuri de perioade pentru stabilirea perioadei mentioante (cadrul legal este OUG 111/2010).

Pe durata somajului puteti intra si in concediul de maternitate de sarcina si lauzie de 126 de zile, avand obligatia de a efectua cel 42 de zile de lauzie, prevazute de OUG 158/2005 drep obligatorii in cazul persoanelor pentru care se plateste contributia de 0,85% pentru concedii medicale (salariat si somer indemnizat mai precis). Din cea de-a 43-a zi de la nasterea copilului puteti solicita concediul si indemnizatia crestere copil. Cede doua tipuri de concedii vor suspenda somajul, iar perioada ramasa o efectuati dupa conceidul crestere copil, la cerere. Puteti prelungi perioada de somaj, daca va fi cazul, si prin concedii medicale obisnuite.

Vedeti aici http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html care sunt conditiile de acordare a acestui tip de concediu si a indemnizatiei pentru crestere copil.

Dupa nastere solicitati de la Directia de Asistenta Sociala, printr-un dosar separat, alocatia de stat pentru copil de 200 de lei.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni George Andreescu alexei delimart Radu Anton Gratiela Petrescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024