ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, ma numesc Bontea Alexandra si am nascut o fetita in data de 13 noiembrie.. concediu prenatal am avut 63 de ziledin saptamana 30 din 12 sept .... Intrebarea mea este : Cand pot sa-mi pun actele pentru concediu de crestere a copilului si pentru indemnizatie? Doar aupa 63 de zile de lauzie sau dupa 42.. Ca am inteles ca trebuie sa-mi iau 126 de zile in totaalconcediu prenatal plus postnatal dar altii mi-au zis ca pot sa-mo iau doar 42 postnatal.. lamuriti-ma si pe mine va rog .. sunt in ceatza; Multumesc mult!

Alexandra Bontea
 User  Alexandra Bontea
a intrebat la 15 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2011
Confrom OUG 158/2005 actualizata, aveti dreptul la un numar de 126 de zile pentru concediu sarcina si lauzie, 63 de zile sarcina si 63 de lauzie. Legea prevede ca aceste concedii se pot compensa intre ele, astfel incat concediu de lauzie sa nu fie mai mic de 42 de zile. In perioada concediului de sarcina si lauzie vi sa plateste o indemnizatie de 85% din baza de calcul stabilita in functie de prevederile legale, fara a va afecta in vreun fel concediul pentru crestere copil. actele pentru concediu crestere copil le puteti depune imediat ce finalizati conceidul de lauzie, respectiv din ziua imediat urmatoare. Daca aveti un conceidu de 42 de zile atunci puteti depune in cea de-a 43-a zi actele, iar pentru concediul de lauzie in cea de-a 64-a zi.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024