ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost educatoare de la 4 octombrie 2012 pana la 1 sept 2013, apoi am avut intrerupere de la 1 sept 2013 pana la 16 sept. De la 16 septembrie pana la 1 noiembrie am fost platita la plata cu ora pe post de educatoare cu 5 ore pe zi, apoi de la 1 noiembrie am din nou contract pe perioada determinata pana anul viitor pe 31 august. Mentionez ca in timpul cand am fost la plata cu ora, am fost trecuta ca vanzatoare cu norma completa in septembrie si in octombrie ca sa nu am intrerupere. Cand pot sa intru in concediu prenatal? Si cum voi fi platita?


Adaugata in: Concedii
Doinita Gogoasa
 User  Doinita Gogoasa
a intrebat la 10 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Nov. 2013
Concediul prenatal se acorda incepand cu a saptea luna de regula, la recomandarea medicului dvs. Indemnizatia reprezinta 85% din media veniturilor in ultimele 6 luni anterioare celei de medical si care au stat la baza realizatii stagiului de cotizare pentru asigurarea de sanatate de stat. Nu are nicio importanta acea intrerupere pentru concediul prenatal si cel postnatal.

Concediul pentru crestere copil se acorda la cerere, dupa finalizarea celui pentru lauzie, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nastere, dvs avand obligatia efectuarii aminim 42 de zile de concediu lauzie conform OUG 158/2005.

Concediul pentru crestere copil se acorda in baza OUG 111/2010 daca in cele 12 luni anterioare nasterii ati realizat venituri impozabile. Se iau in calcul si fractiunile de luna cu conditia ca acestea sa fie de minim jumatate din timpul lucrator din luna. Indemnizatia pentru acest concediu este 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni anterioare nasterii. Pentru luna nasterii se ia in considerare la calcularea indemnizatiei venitul integral, asa cum l-ati fi primit pentru intreaga luna.

Nu imi dau seama de ce s-a facut aceas modificare de functie pentru ca incadrarea in sistem plata cu ora se face prim CIM cu timp partial si pe perioada determinata. Ceea ce ar insemna ca aceasta perioada nu v-ar fi afectat cele 12 luni anterioare nasterii.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024