ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu concediul prenatal. Am lucrat timp de 9 luni apoi am avut o intrerupere de contract pe 2 luni, iar acum am contractul facut pe 10 luni si am aflat ca sunt insarcinata. Mi se poate acorda prenatal daca am avut intrerupere intre contracte? Nu din vina mea, contractele sunt facute doar pe anumite luni de catre angajator. Daca se poate cumula contractul de 9 luni cu cel de 10 luni. Cat pot sta in prenatal? Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Georgiana Mihai
 User  Georgiana Mihai
a intrebat la 02 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Apr. 2012
In prenatal puteti intra fara nici o problema, acesta se acorda in baza unui stagiu minim de cotizare de o luna in ultimele 12 anterior primei zile de concediu medical trecute in certificatul medical. Pentru concediul de crestere copil exista insa conditionarea stagiului de cotizare de minim 12 luni anterioare nasterii copilului, timp in care sa fi realizat venituri de natura profesionala sau agricole, supuse impozitului, pe baza carora se va calcula indemnizatia pentru crestere copil. Conform noilor prevederi, la stabilirea stagiului de cotizare se ia in calcul si luna in care se naste copilul. Daca la data nasterii copilului veti avea cele 12 luni stagiu de cotizare, atunci veti putea intra in concediu crestere copil insotit de indemnziatia aferenta.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu alexei delimart Marius Ion Ioana Popa George Andreescu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024