ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu risc maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am si eu cateva intrebari :
1. Concediul de risc maternal este de 120 de zile? Si se calculeaza 75% din brut din media veniturilor din ultimele 6 luni sau ultimele 12 luni?
2. Indemnizatia de crestere a copilului cum se va calcula? Se va lua in considerare venitul realizat +venitul din concediu de risc maternal+concediu prenatal+postnatal 75% din brutul acestora?

Adaugata in: Concedii
Manuela Lebada
 User  Manuela Lebada
a intrebat la 07 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2012
Da, concediul de risc maternal este de 120 de zile iar indemnizatia este de 75% din brut din baza de calcul stabilita conform legii, mai exact din veniturile realizate in ultimele 6 luni.

Indemnizatia pentru crestere copil se calculeaza pe baza stagiului de cotizare de minim 12 luni anterior nasterii copilului. In aceste 12 luni trebuie sa realizati venituri profesionale - de natura salariala sau independente - sau venituri agricole supuse impozitului. Se calculeaza media veniturile nete pe aceste 12 luni iar apoi se aplica 75%. Se iau in calcul si indemnizatiile pentru risc maternat si concediu prenatal. Indemnizatia pentru concediu postnatal nu intra in baza de calcul pentru indemnizatia crestere copil, dat fiind faptul ca stagiul de cotizare trebuie realizat inainte de nasterea copilului si nu prin adunarea perioadelor prenatale cu cea postnatala.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024