ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu risc maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In urma unui consult de specialitate (ecografie 4D si control ginecologic) medicul ginecolog a constatat probleme in evolutia sarcinii existand pericol de avort, mentionez ca am intrat in luna a IV- a. Am trimis la locul de munca actul medical in care se mentioneaza riscul de avort si recomandarile medicului de specialitate respectiv repaus la pat si concediu de risc maternal. Angajatorii sunt din Alba Iulia iar noi functionam cu centru de lucru in Ilfov. Am inteles ca medicul de medicina muncii o sa vrea sa vorbeasca si cu mine personal dar eu nu ma pot deplasa la Alba Iulia. La centrul in care lucrez nu exista posibilitatea repausului la orizontala.
Intrebarea este care sunt procedurile de urmat in continuare? Concret ce ar trebui sa fac eu ca angajat si ce ar trebui sa faca ei ca si angajatorii?

Adaugata in: Concedii Angajare
Ildiko Szakacs
 User  Ildiko Szakacs
a intrebat la 14 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Nov. 2012
Pentru eminenta de avort medicul va poate acorda concediu medical pentru boala obisnuita. Medicul de medicina muncii insa, impreuna cu angajatorul, ar fi trebuit sa intocmeasca un raport privind riscurile prezente in activitatea dvs si care ar putea afecta sanatatea dvs sau a fatului, iar in baza acelui raport sa intrati in concediu de risc maternal. Daca acest raport nu a fost facut si medicul de medicina muncii nu a verificat conditiile de lucru, este o problema, cu atat mai mult daca ati anuntat in scris angajatorul privind satarea dvs fiziologica.

Din punct de vedere medical insa, eminenta de avort este incadrata la boala obisnuita, din pacate. Daca intrati in concediu medical normal, dupa efectuarea lui, din luna a 6-a eventual, puteti intra in concediul de maternitate pentru sarcina si lauzie, in asa fel incat pentru lauzie sa va ramana un minim de 42 de zile calendaristice de efectuat.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024