ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu sarcina cu risc


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt insarcinta in 19 saptamani si medicul ginecolog mi-a eliberat scrisoare medicala cu sarcina amenintare de avort cu recomandare pentru repaus prelungit la domiciliu, pe baza controalelor efectuate. Intrebarea este cine imi elibereaza concediul medical? Medicul de familie ma trimite la medicul de medicina muncii, iar departamentul HR cand am intrebat de medicul de la medicina muncii m-au trimis la medicul de familie, in concluzie ma trimit de la unul la altul fara sa ma ajute nimeni. Cum trebuie procedat in aceasta situatie? Va multumesc!

Ana Maria Carlan
 User  Ana Maria Carlan
a intrebat la 15 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Iun. 2014
Pentru iminenta de avort se acorda de regula concediul medical obisnuit, nu concediu pentru risc maternal. Mergeti la medicul de familie sau la medicul specialist si cereti deocamdata concediu medical normal, concediul de risc este legat de conditiile de munca, nu de riscurile medicale prezentate doar de sarcina cum ar fi riscul pierderii ei. Este concediu pentru situatiile in care mama sau fatul ar fi expusi unor conditii sau situatii de lucru ce le-ar putea afecta sanatatea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Iun. 2014
Concediul de risc maternal se acorda de catre medicul de familie pe baza unui raport de risc intocmit de catre angajator impreuna cu medicul de medicina muncii si a recomandatii medicului specialist trecuta in cartea gravidei. Din acest raport trebuie sa reiasa conditiile de risc in care va desfasurati activitatea si recomandarea pentru concediu de risc maternal. Raportul de intocmeste in dublu exemplare, unul ajungand la dvs. Cu acesta mergeti la medicul de familie pentru acordarea conceidului de risc maternal. Cei de la HR ar trebui sa stie aceste lucruri, ele sunt cuprinse in OUG 96/2003.

Daca se continua aceasta pasare de la o persoana la alta, mergeti cu o sesizare la ITM, posibil ca angajatorul sa nu isi fi respectat obligatiile prevazute de lege, odata ce a fost informat in scris privind sarcina dvs. Lipsesc niste pasi din procedurile legale, tind sa cred.




Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Viviana Serni Gratiela Petrescu Marius Ion G Stancu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024