ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de Paternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,sunt angajat la o firma din 2011 nentrerupt nici o zi si sotia mea este insarcinata in 7 luni eu as dori sa stiu daca as putea lua paternitate si cu drept de lucru dar in caz de ceva inprejurari ma pot transfera la alta firma daca eu sa zic sunt in paternitatea la firma actuala si daca ma transfer pierd paternitatea,va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Alee Dell
 User  Alee Dell
a intrebat la 01 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alee Dell
 User Alee Dell
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Iul. 2014
Vă multumesc mult o zi bună vă doresc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2014
Concediul de paternitate se acorda in baza legii 210/1999 pentru 5 zile lucratoare, cu posibilitatea de prelungire cu inca 10 zile daca ati absolvit un curs de puericultura. Concediul se acorda in primele 8 saptamani de la nastere iar prelungierea lui la 15 zile se poate face o singura data, pentru o singura nastere.

Concediul de paternitate reprezinta o suspendare a contractului individual de munca, cu mentinerea drepturilor salariale din contract. Nu exista in lege interdictii referitoare la cumularea lui cu activiate profesionala la un alt angajator, dar nu puteti, in aceeasi unitate, sa figurati si in paternal si la lucru, dat fiind caracterul lui de suspendare.

Daca prin concediul de paternitate intelegeti de fapt concediul pentru crestere copil acorat pana la 1 an, 2 ani sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap, acest concediu are la baza OUG 111/2010 care prevede ca pentru acordarea lui este obligatorie suspendarea activitatii profesionale. Nu puteti cumula indemnizatia crestere copil acordata de stat cu venituri profesionale impozabile. In caz contrar plata indemnizatiei se suspenda conform prevederilor Ordonantei. Iar in dosarul pentru indemnizatie trebuie sa existe o dovada a suspendarii contractului de munca, altfel acesta vi se va respinge.

Daca sotia dvs lucreaza sau este in somaj indemnizat, fiindu-i astfel platita contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii medicale, va trebui sa efectueze minim 42 de zile concediu de lauzie, iar dvs veti putea intra in crestere copil numai din a 43-a zi.

E foarte important sa stiti denumirea corecta a concediului pe care doriti sa il cereti ca sa nu aveti apoi probleme sau nu va fie clar de ce vi se resping cereri / dosare.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024