ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Potrivit art.11 din ordonanta 111/2010 modificata, dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acorda pe baza netransferabila persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 martie 2012, precum si celor aflate in situatiile prevazute la art. 8 alin. (2), incepand cu aceasta data, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.

Intrebarea mea este care sunt pasii in mod concret pe care trebuie sa ii urmeze doi parinti care indeplinesc conditiile de acordare, daca mama doreste sa beneficieze de acea luna de zile in continuarea concediului de maternitate, iar in continuare tatal vrea sa opteze pentru concediu pana la implinirea copilului a varstei de un an. Va multumesc!

Elena Sandu
 User  Elena Sandu
a intrebat la 29 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Nov. 2012
Dupa terminarea concediului de lauzie, mama va depune o cerere de acordare a concediului crestere copil pentru un an sau doi catre angajatorul ei iar la momentul la care va dori sa revina la lucru va depune o noua cerere de reluare a activitatii (fie ca revenirea are loc mai devreme de termen sau la incetarea concediului). Dupa suspendarea contractului de munca va depune dosarul pentru acordarea indemnizatiei la Primaria de care aparatine. Dupa revenirea ei la lucru, tatal va urma aceeasi pasi pentru a intra in concediu de crestere copil.

Exista si varianta ca mama sa intre primul an in concediu iar tatal sa intre in anul urmator, fiecare beneficiind de concediu de pana la un an pentru cresterea copilului. Indemnizatia se va calcula in functie de veniturile realizate de beneficiar in cele 12 luni anterioare nasterii copilului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024