ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul de crestere al copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am un copil de 8 luni (implineste 1 an in ianuarie 2013) si mi-am ales 1 an pentru concediul de crestere al copilului (actele le-am depus in luna mai la primarie). Este posibil ca sotul meu sa-si aleaga al 2-lea an pentru concediul de crestere al copilului (copilul nu are handicap)? Daca da, care sunt conditiile?
Multumesc.

Adaugata in: Concedii
Liliana Banica
 User  Liliana Banica
a intrebat la 04 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 04 Oct. 2012
In baza prevederilor de mai jos dumneavoastra puteti beneficia de stimulentul de inserie pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil. Nu poate beneficia tatal de indemnizatie in al doielea an de viata a copilasului.
OUG 111 DIN 2010 ACTUALIZATA
(1)Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), începând cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, în situatia în care ambele persoane din familia respectiva îndeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
Art. 8
(1)De indemnizatia lunara si stimulentul de insertie prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului, daca se afla în situatia prevazuta la art. 2 alin. (1) lit. a), precum si cei prevazuti la art. 2 alin. (4).
...
art 2 7)Optiunea beneficiarului prevazuta la alin. (1) se exprima în scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Oct. 2012
Da, sigur ca este. Conditiile sunt aceleasi ca si in cazul dvs., si anume sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit de 16%, sau din activitati agricole, in cele 12 luni anterioare nasterii copilului. El va face o cerere catre angajatorul sau, la fel ca cea pe care ati inmanat-o dvs. angajatorului, pentru acordarea concediului de la data la care dvs reveniti la lucru.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni alexei delimart Gratiela Petrescu Marius Ion adriana iancu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024