ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediul de maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, lucrez cu jumatate de norma din 7 ian 2013 si in martie 2014 urmeaza sa nasc as vrea sa stiu daca ma incadrez la concediul de crestere copil. Mentionez ca din decembrie sunt in concediul medical ma afecteaza asta? Multumesc anticipat!

Adaugata in: Concedii Indemnizatie
Corina Oana Valcu
 User  Corina Oana Valcu
a intrebat la 07 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Ian. 2014
La concediu de maternitate sigur aveti dreptul, cat si la cel pentru crestere copil. Atentie insa la denumirile folosite, sunt diferite si acest lucru este important. Daca va duceti la Primarie si cereti concediu de maternitate or sa va trimita acasa. Pentru ca este concediul medical pentru sarcina si lauzie de 126 de zile, acordat in temeiul OUG 156/2005. Concediul acordat dupa finalizarea concediului de lauzie este cel pentru crestere copil, pe baza prevederilor OUG 111/2010.

Aveti dreptul la concediul si indemnizatia pentru crestere copil conform datelor furnizate, indeplinind conditia celor 12 luni anterioare datei nasterii timp in care ati realizat venituri, conditie impusa prin OUG 111/2010, si mai ales daca in perioada martie 2013 - martie 2014 nu aveti intreruperi de tipul concediilor fara plata pentru nevoi personale sau pauze mari intre mai multe contracte.

Concediul medical pentru afectiuni obisnuite nu va afecteaza acordarea concediului de crestere copil, intra in calculul celor 12 luni si al indemnizatiei pentru crestere copil, la fel si concediul pentru sarcina.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024