ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


HG nr.250 din 8 mai 1992, republicata, a fost abrogata? Daca da, in cazul carui act normativ se acorda concediul de odihna in sectorul bugetar, respectiv invatamant nu personalul didactic. La data intrarii in vigoare a Ord. nr. 5559 din 7 octombrie 2011 SE ABROGA Ordinul ministrului educatiei nationale nr. 3.251/1998 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din invatamant, emise in aplicarea art. 103 din Legea nr. 128/1997 si a Hotararii Guvernului nr. 250/1992 republicata, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 269 din 20 iulie 1998.
Multumesc!

Adaugata in: Concedii
Dora Andrei
 User  Dora Andrei
a intrebat la 25 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Apr. 2012
Din cunostintele mele HG 250/1992 actualizata este inca in vigoare, nu a fost abrogata.

Ordinul 5.559/2011 este cel care aproba noile Norme metodologice de acordare a concediului de odihna pentru cadrele didactice.

Art. 1 din Anexa Ordin

1 Cadrele didactice din ??nv??????m??ntul preuniversitar beneficiaz?? de dreptul la concediul de odihn?? anual cu plat??, cu o durat?? de 62 de zile lucr??toare, ??n perioada vacan??elor ??colare.

2 Perioadele de efectuare a concediului de odihn?? pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de consiliul de administra??ie, ??n func??ie de interesul ??nv??????m??ntului ??i al celui ??n cauz??, dar cu asigurarea personalului didactic necesar pentru desf????urarea examenelor na??ionale.

3 Cadrele didactice din ??nv??????m??ntul universitar beneficiaz?? de concediul anual de odihn?? cu plat??, ??n perioada vacan??elor universitare, cu o durat?? de cel pu??in 40 de zile lucr??toare.

4 Perioadele de efectuare a concediului de odihn?? pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de c??tre senatul universitar, ??n func??ie de interesul ??nv??????m??ntului ??i al celui ??n cauz??.

5 ??n cazuri justificate, conducerea unit????ii/institu??iei de ??nv??????m??nt poate ??ntrerupe concediul legal de odihn??, persoanele ??n cauz?? urm??nd a fi remunerate pentru munca depus??.

6 Neefectuarea concediului anual d?? dreptul la efectuarea concediului restant ??n vacan??ele anului ??colar urm??tor.

7 Personalul de conducere, de ??ndrumare ??i de control din inspectoratele ??colare ??i casele corpului didactic beneficiaz?? de concediu de odihn??, conform Legii nr. 53/2003 ??? Codul Muncii, republicat??.

Normele pot fi studiate aici http://www.legalis.ro/2011/10/17/noi-norme-metodologice-privind-efectuarea-concediului-de-odihna-al-personalului-didactic-din-invatamant/

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni G Stancu alexei delimart Marius Ion Radu Anton adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024