ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul de odihna cu timp partial


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajat cu cim cu timp partial de 2 ore la cate zile de concediu am dreptul, adica daca am dreptul la 21 zile lucratoare se va cumula 84 de ore in zece zile lucratoare sau ramane 21 zile lucratoare.

Adaugata in: Concedii
Tudor Dobre
 User  Tudor Dobre
a intrebat la 23 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 23 Ian. 2013
Indemnizatia de concediu este cel putin egala cu drepturile salariale cuvenite pentru zilele respective, daca salariatul s-ar afla in unitate si ar desfasura activitate conform contractului.

Nu stiu cum ati concluzionat dvs acest lucru, dar prima de vacanta si indemnizatia de concediu sunt doua venituri total diferite si se pot cumula. Prima de vacanta este stabilita la nivel de unitate, prin CCM, in functie de posibilitatile financiare si economice ale angajatorului. Ele au acelasi regim fiscal ca orice alta prima salariala, este luata in calcul pentru impozit si contributii. Indemnizatia de concediu este altceva, este dreptul salariatului impus de legislatia aplicabila, Codul muncii mai precis, si care repezinta implicit o obligatie a angajatorului fata de salariat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2013
Aveti dreptul, conform codului muncii, la un minim de 20 de zile lucratoare in anul calendaristic, daca programul dvs de lucru este de 5 zile pe saptamana prin contract. El se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat. Daca aveti in contract trecute 21 de zile CO anual, atunci acesta este numarul de zile la care aveti dreptul pentru un an calendaristic lucrat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2013
Nu dreptul de concediu de odihna este de 21 zile lucratoare in anul calendaristic .Nu se poate cumula asa cum spuneti dumneavoastra pentru ca indemnizatia de concediu de odihna se calculeaza pe baza drepturilor salariale negociate in contract pe ultimele 3 luni si nu poate fi mai mica decat drepturile salariale negociate in CIM la data plecarii in concediu de odihna. Deci si pe perioada concediuklui de odihna veti beneficia de o indemnizatie de concediu apropiata dreturilor salartiale din contract, caz in care nu beneficiati si de prima de vacanta.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
adriana iancu violeta Georgescu Marius Ion alexei delimart Radu Anton G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024