ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediul de odihna in cazul programului 12/24


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
As dori sa va intreb daca in cazul in care programul de lucru este inegal 12/24, se acorda un numar de zile suplimentar la concediu de odihna fata de cel prevazut in CM de 21 de zile lucratoare. Eu nu am gasit nimic in codul muncii referitor la acest program 12/24.
Va multumesc anticipat,
Mioara Burghelea

Adaugata in: Concedii
Mioara Burghelea
 User  Mioara Burghelea
a intrebat la 29 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iun. 2012
Nu ati gasit pentru ca nu exista. Numai in cazul tinerilor sub 18 si al persoanelor cu handicap incadrate in munca se acorda zile de CO suplimentar, conform legii, in plus fata de numarul minim de 20 de zile lucratoare anuale.

Art. 145
1 Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
2 Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Art. 147
1 Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
2 Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. 1 se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.

Salariatul cu norma 12/24 este practic incadrat cu norma intreaga, motiv pentru care are dreptul la minim 20 de zile de CO pe an. Daca se acorda sau nu mai multe zile, acest lucru se stabileste prin cotnractul de munca. In unele Regulamente Interne se mentine prevederea privind cresterea numarului de zile de CO in functie de vechime, insa o astfel de prevedere nu este stabilita prin act normativ, ci doar prin astfel de documente.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu Radu Anton G Stancu George Andreescu adriana iancu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024