ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul de odihna raportat la concediul medical?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi mentionati la cate zile de concediu de odihna am dreptul pe anul in curs, avand in vedere ca eu intru in prenatal in septembrie si in CIC in februarie 2014. Conform directivei 2003/88 ce trebuie sa mi se acorde concediul de odihna aferent anului 2013, adica 21 de zile chiar daca eu in anul 2013 intru in prenatal sau mai am si 4 saptamani de concediu medical? Rog raspuns argumentat. Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Cornelia Spiridon
 User  Cornelia Spiridon
a intrebat la 03 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2013
Da, normal asa ar fi. Directiva pe care ati amintit-o a fost explicata de Curtea Europeana de Justitie in sensul in care durata concediului de odihna nu mai este afectata de concediul medical, pentru ca se considera ca angajatul nu a putut beneficia de acest drept din motive independente de el, neimputabile lui mai exact.

Vedeti aici o explicatie juridica destul de amanuntita. http://legislatiamuncii.manager.ro/a/7218/concediul-medical-nu-mai-diminueaza-durata-concediului-de-odihna.html

In cazul in care angajatorul nu va acorda acest drept integral, puteti depune o plangere in instanta. Concediul il puteti efectua inainte de intrarea in concediu, pe cel cuvenit pana la acea data, sau dupa revenirea din CIC.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024