ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul de studii si concediul fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Fiica mea este educatoare titulara la o gradinita din Bucuresti,incepand cu 1 septembrie 2010,pe perioada nedeterminata.
A lucrat intreg anul scolar 2010-2011.In anul scolar 2011-2012 a avut concediul de studii incepand cu 5 decembrie 2011 pana la 1 iulie 2012,lunile iulie si august a fost in activitate.In 2012 -2013 a avut concediul de studii de la 1 noiembrie 2012 pana la 31 august 2013.In anul 2013-2014 a avut concediul de studii tot de la 1 noiembrie 2013 pana la 31 august 2014.In anul scolar 2014 -2015 a inceput sa lucreze cu 1 septembrie pana in prezent .
A luat concediul de studii pentru ca este studenta la o facultate de stat ,in prezent in anul 6.Anul acesta are licenta si ar dori sa stie daca mai are dreptul la concediul de studii sau fara plata.Nu poate sa mearga in acelasi timp si la gradinita si la facultate .Mentionez ca nu si-a dat definitivatul.
I se poate desface contractul de munca?
Va multumesc!

Mirela Calotescu
 User  Mirela Calotescu
a intrebat la 05 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Oct. 2014
Durata concediului fara plata pentru studii se stabilieste la nivelul angajatorului, prin Regulamentul Intern. Acesta este singurul in masura sa ii spuna daca mai are sau nu dreptul la concediul pentru studiile urmate la initiativa ei. Solicitara acestui tip de liber nu poate constitui motiv pentru desfacerea contractului de munca, dar daca nu poate cumula cele doua tipuri de activitati, nu ar strica sa ia in considerare si faptul ca angajatorul este pus in dificultate, avand un post ocupat dar fara activitate si fiind nevoit sa caute inlocuitor in mod repetat, la interval relativ scurte de timp.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024