ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul medical afecteaza indemnizatia pentru concediul de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez in invatamant si am avut concediu medical cu cod de boala 14, astfel: 18 zile in februarie, 6 zile in martie, 16 zile in aprilie, 24 de zile in mai. Am fost informata ca indemnizatia pentru concediul de vara se va diminua cu 1/3.
Va rog, lamuriti-ma!

Talpalaru Elena
 User  Talpalaru Elena
a intrebat la 09 Mai. 2013
Nouati privind Regulamentul Intern.TOP 3 Modele de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Nouati privind Regulamentul Intern.TOP 3 Modele de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Mai. 2013
Si mai concret, Ordinul MECTS 5559/2011 stabileste in detaliu, la art. 10, modalitatea de calcul a acestui tip de indemnizatie:

Art. 10
(1) Pe durata concediului de odihnă cadrele didactice au dreptul la o indemnizaţie calculată ?n raport cu numărul zilelor de concediu ?nmulţite cu media zilnică a salariului de bază, a sporului de vechime şi, după caz, a indemnizaţiei de conducere, luate ?mpreună, corespunzătoare fiecărei luni calendaristice ?n care se efectuează zilele de concediu. ?n cazul ?n
care concediul de odihnă se efectuează ?n cursul a două luni consecutive, media veniturilor se calculează distinct pentr fiecare lună ?n parte.
(2) Media zilnică a veniturilor se stabileşte ?n raport cu numărul zilelor lucrătoare din fiecare lună ?n care se efectuează zilele de concediu de odihnă.
(3) ?n calculul indemnizaţiei concediului de odihnă acordat cadrelor didactice se iau ?n considerare şi drepturile salariale care se acordă cu caracter permanent.
(4) Pentru cadrele didactice ?ncadrate cu fracţiuni de normă indemnizaţia de concediu se calculează av?ndu-se ?n vedere drepturile salariale corespunzătoare, cuvenite pentru fracţiunea de normă sau fracţiunile de normă care se iau ?n calcul.
(5) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte cu cel puţin 5 zile ?naintea plecării ?n concediu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Mai. 2013
In calculul indemnizatiei pentru concediu de odihna se includ veniturile cu caracter permanent, inscrise in contract. Se calcleaza media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei in care aveti concediu.

Art. 150 - Codul muncii
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.

Indemnizatia medicala nu intra in calculul celei pentru concediu de odihna.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2023