ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediul medical anuleaza preavizul de concediere?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! In data de 20 09.2013 mi-a expirat preavizul de concediere. Intre timp am avut o problema de sanatate si din data de 11.09.2013 am anuntat ca nu mai pot veni la munca si ca o sa aduc concediul medical. Concediul medical mi-a fost dat din data de 11.09.2013 pana pe 20.09.2013. Am dus concediul medical la firma unde lucrez in data de 16.09.2013.
Azi am vorbit cu cei de la firma si mi-au spus ca mi s-a prelungit preavizul pt ca am avut concediul medical. Din cate stiu eu concediul medical trebuia sa mi anuleze preavizl. Este corect cum imi spun ei?

Adaugata in: Concedii
Crina Matei
 User  Crina Matei
a intrebat la 27 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 30 Sep. 2013
Conventia este destul de clar redata, as spune: persoana in cauza nu se mai prezinta la lucru pana la expirarea preavizului, dar va primi drepturile cuvenite si lichidarea se face in mod corect. Nu vad de ce ar fi pontata nemotivat cat timp din raspuns reiese ca angajatorul a fost de acord sa nu se mai prezinte la lucru pana la finalul preavizului, ceea ce inseamna ca nu a luat in calcul varianta abaterii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului CRINA MATEI la 27 Sep. 2013
Nu stiu in ce a stat conventia.Neprezentudu-va la lucru in perioada respectiva , angajatorul poate sa va ponteze nemotivat si sa schimbe art de incetare a CIM pe disciplina dupa o cercetare disciplinara.Daca va permite sa ramaneti acasa si sa va ponteze pana la data expiarii acestuia sigur nu este nicio problema si in plus se mai practica dar de regula se tyrece in preaviz ca angajatorul pe perioada preavizului nu pretinde prezenta la lucru si dreturile pe care le acorda pe perioada acestuia ar fi ca o compensare pentru concediere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului CRINA MATEI la 27 Sep. 2013
Personal nu are cu ce sa va dauneze. Insa este corect ce spune angajatorul, acesta prelungire se face in baza prevederilor Codului muncii, nu necesita niciun document special. Codul muncii prevede ca pe perioada preavizului, daca intervine o situatei de suepdnare, acesta se suspenda in consecinta. Concediul medical este suspendare de drept, pe baza certificatului medical.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Crina Matei
 User Crina Matei
a raspuns userului Georgeta Ganea la 27 Sep. 2013
Abia azi mi au spus ca se prelungeste preavizul cu numarul de zile in care am stat in concediul medical,practic trebuia sa ma duc la munca din data de 23.09.2013.dar nu am stiut,am stabilit de comun acord sa nu ma mai duc in continuarea preavizului ,si la data de 04.10.2013 sa mi faca lichidarea si sa mi elibereze actele cerute de catre mine.
Intrebarea este ,in situatia relatat mai sus poate sa mi dauneze personal cu ceva ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 27 Sep. 2013
Da, este corect ce v-au spus.Concediul medical doar suspenda perioada de preaviz si zilele din preaviz neefectuate curg in continuarea concediului medical

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu Radu Anton Marius Ion G Stancu Viviana Serni Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024