ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediul medical dupa cic part time


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

O angajata are un contract cu 8 ore, functia de baza si unul partial la alt angajator. Dupa iesirea din cic, aduce concediu medical. La functia de baza baza de calcul a concediului medical este pe baza adeverintei aduse de la Agentia de prestatii sociale, dar la contractul cu timp partial din ce este constituita baza de calcul ? La casa de asigurari de sanatate mi s-a spus sa iau doar salariul brut de incadrare si stagiul oferit de Agentia de Prestatii Sociale. Va rog sa -mi comunicati si art din OUG 158 care prevede, inteleg ca e un caz special nu se aplica regula de baza in cazul contractului cu timp partial

Niculina Rotari
 User  Niculina Rotari
a intrebat la 23 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Niculina Rotari
 User Niculina Rotari
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Dec. 2014
De la casa de sanatate mi s-a spus ca baza de calcul la locul de munca cu contract timp partial trebuie sa fie doar salariul de baza brut, nu tin seama de indemnizatia de crestere copil. Intr-un fel o vad si logica, pentru ca indemnizatia de concediu medical la locul cu timp partial ar fi prea mare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Dec. 2014
OUG nr. 158 din 17 noiembrie 2005- privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:

Art. 33 Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72. - (1) Pentru persoana care se afla ?n doua sau mai multe situatii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. ?n aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare ?n copii certificate de catre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va ?nscrie ?Conform cu originalul? si se va aplica stampila unitatii, parafa si semnatura medicului prescriptor, precum si, dupa caz, parafa si semnatura medicului sef de sectie, ?n cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

(3) Angajatorii platitori au obligatia respectarii prevederilor art. 1
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Dec. 2014
Nu este cu nimic special. Calcul se face la fel ca la orice alt salariat, pe baza indemnizatiei crestere copil obtinute in ultimele 6 luni de CIC. Cand exista mai multi angajatori concediul este calculat si platiti de fiecare dintre ei pe baza certificatului medical. Norma de lucru nu are nicio relevanta in acest caz.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024