ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul medical persoana insarcinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Am si eu o problema, sunt insarcinata in 13 saptamani, sunt internata in spital si acum o sa imi dea concediul medical. Acest concediu medical o sa mi se scada din cele 126 de zile? As mai avea o problema. Sunt angajata de pe 1 iunie 2013 si data nasterii va fi pe 15 iunie 2014. Credeti ca, concediile medicale ma vor afecta la imdemnizatia pt copil? Astept raspuns, va rog.

Adaugata in: Concedii
Mya Mya
 User  Mya Mya
a intrebat la 15 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mya mya la 19 Dec. 2013
Asa cum v-am precizat si in raspunsul anterior, in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului realizati venituri impozabile atunci veti primi si concediul si indemnizatie, la cerere. Daca aceata este prima angajare. In data de 15 iunie 2014 aceste 12 luni vor exista conform detaliilor prezentate.

Nu va pot spune eu ce intentii are angajatorul, dar din punct de vedere legal, cat timp ati comunicat angajatorului, in scris, existenta sarcinii, cu dovada medicala impreuna, atunci nu ar trebui sa existe probleme. El poate dispune concedierea pe durata sarcinii numai in anumite conditii respectiv daca intervine falimentul, reorganizarea judiciara sau dizolvarea angajatorului in conditiile legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mya Mya
 User Mya Mya
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Dec. 2013
Va multumesc din suflet ca mi ati raspuns! As mai avea niste nelamuriri daca nu va deranjez!cum am zis sunt angajata dupa 1 iunie 2013 si data nasterii copilului este cu aprox 15 iunie 2014 .credeti ca pot benefecia de indemnizatie crestere copil.daca se naste dupa data de 2 iunie??si ultima intrebare cand ies din concediul medical este posibil sa ma poata da afara de la servici ?sa-mi gaseasca motive?va multumesc mult si astept un raspuns!Sarbatori fericite!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2013
Nu, in niciun caz. Durata concediului de maternitate pentru sarcina si lauzie este una fixa si nu este influnetata de alt concediu medical, sunt coduri diferite de afectiune.

Nu in mod negativ. Concediile medicale de care beneficiati anterior datei nasterii, in cele 12 luni, inclusiv cel de maternitate pentru sarcina, se iau in considerare pentru acordarea dreptului la concediu crestere copil si indemnizatia lunara aferenta.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024